joi, 4 octombrie 2012

Vorbitul-cantat


De atmosfera

Mama vorbeste mult cantat, nu doar cu mine, stiu ca-i place ei, din tinerete/copilarie.

Incearca asa: In loc de: “Mara hai la masa, e  3-a oara!”
Canta o arie de opereta sau o melodie aiurea (nu ca ar avea vreun talent deosebit). De exemplu: “Mara, la masa-acum/ Mara, eu sunt pe drum/ Mara, eu nu mai pot/ Mara, mananc chiar tot”.
Sau 
“ Mara, ai dintisori?/ Mara… sunt galbiori/ Uite, hai sa-i spalam/ Si-astfel ii curatam/ Vaaaaai, e-un peste aici/ Oare e si-un arici?” lalala blalalabla.
Scoate multe multe cantecele din acestea, in diverse momente, cred ca o ajuta pe ea sa nu se enerveze; prea tare. Stiu ca uneori ii vine sa ma manance de nervi, ii vine sa ridice tonul, chiar incepe: 
“Maaaaraaa! Ma enervez!” si continua: “Si-acum te colorez/ am sa te- ngalbenesc/ca pe o ratusca macaita/ pe o balta pleoscaita. Hai la creioane”. Am dat acest exemplu ca sa arat ca nu toate cantecelele ei sunt reusite, sau ca ele ar fi rime nemaipomenite mereu; uneori ii ies, alteori mai putin, dar faptul ca ea canta subit, in tonuri haioase, cand era gata-gata sa inceapa o cearta, schimba atmosfera. Credeti-ma, e foarte de ajutor pentru mine deoarece este foarte de ajutor si pentru ea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu