duminică, 18 august 2013

Salutari! Ce-am mai crescut!


Am lipsit mult de aici, caci am fost foarte ocupata. Intre timp, am crescut, daaaaaaaa, ma masor des, sunt mai de acord ca daca mananc si dorm si etc. etc. cresc mare. Si, ce sa va zic…? Acesta este unul din target-urile mele. De ce, astfel? Immm, asta e o poveste lunga si nu e momentul ei.

Dar, cum ziceam, intre timp am crescut si a crescut si Mama. Acum in Povestea noastra apar doua personaje feminine  principale, plus alte personaje (am invatat recent acest cuvant si-mi placeJ). Si s-a nascut Povestitorul. O sa-l cunoasteti si o sa intelegeti. El a venit, caci era nevoie de el si are un ochi patrunzator. Unul e patrunzator, al doilea nici nu mai conteaza. (Mama are chestia asta, cand uita de al doilea din pereche. Adica, spre exemplu: “Hai sa-ti iei o soseta!”. “Doar una??!!!” ii zic eu. “Biiine, doua, doua”.)
………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Am crescut cu tot felul de intamplari in jurul meu. Ca orice copil. Dupa intoarcerea din Anglia, unde am vazut copaci singuri si tristi, dar si Oceanul singur, dar ne-trist, am mai calatorit destul de mult. Pe la bunici, prin tara, pe la prieteni. Am avut un soi de vacanta preluuuungaaa, cu parintii; si mi-a prins foarte bine.  Iar mama a crescut… cu mine alaturi. In primul rand. Cu prieteni si familie alaturi, in al doilea rand. Si cu ganduri noi: tot in primul rand.
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Intamplari precum “Cum a fugit mama de-acasa la hotel” le-am notat, dar nu vi le-am mai povestit. Pentru ca nu a fost timp si apoi nu i-a mai fost timpul. [Era vorba despre acum vreo 6 luni- aveam 3 ani si o luna- cand a fost prima data ca mama nu a venit peste noapte acasa, sa ma trezesc cu ea dimineata. Ne-am dus la bunici. A plecat pe dupa-amiaza, spunandu-mi ca pleaca cu treburi (ceva mai detaliatJ) si ne vedem maine. Si, pentru ca nu avea de fapt, treburi si voia liniste si pace, a plecat la… hotel. Si s-a cazat acolo, in orasul ei de bastina, la cca 15 minute de casa bunicilor, unde eram eu. Ce tupeu! Adevarul este ca in primele minute si ore nu prea ii venea sa faca nimic. Chiar s-a gandit ca e o decizie proasta. Dar eu i-am aratat maine ca  a fost ok. Si asa a fost. Abia atunci am avut prima mea experienta de “mama pleaca toata noaptea si ma trezesc dimineata cu altcineva”. De ce nu a fost pana atunci, asta e separat. Asa a fost viata mea.  Mi-a prins foarte bine noua experienta. Am prins curaj –asta a fost si scopul: sa inteleg ca POT sa fiu si fara mama, o vreme, sa simt, sa traiesc asta… Apoi am mai experimentat o data, cu bunicii. Si cam atat. Excluzand situatiile, putine, oricum, cand m-am trezit doar cu tata. In rest, mama este langa mine.]
Am avut si eu nevoie de experiente – precum aceasta si altele- in care sa traiesc pe propria-mi piele CE POT. Si mai am nevoie. Chiar de mai multe decat mi se ofera, zic eu, cateodata.
Deci, cu intamplari de genul acesta si cu altele, cu cateva provocari noi de viata, am mai crescut un pic. Dar unele lucruri s-au schimbat tare greu. Cum ar fi, ce simteam eu despre gradinita. In general, asa… ca loc, nu despre o gradinita anume.

Pe la 3,3 -3,5 luni (deci, acum cateva lunisoare), aveam urmatorul joc:

Mara si Mama si Bibi si Alla si Alec.(papusele)

Mara: Tu esti Tata, eu sunt Mama, Bibi e bebele. Si Alec si Alla au 3 ani.

Si incepe povestea.

Bibi plange, ca e bebe si… plange. Alla si Alec vor pe rand: eu vreau sa mananc!, eu vreau sa ma joc, nu mananc! Dar mie mi-e foaaaaaaameee! Plansete. Plansete. Mama Mara este confuza.  Am sa-l culc pe Bibi si vin la voi… Se grabeste prin camera, il duce pe Bibi la culcare. Se intoarce. Mi-e foame! Eu vreau sa ne jucam de-a ceva! Plansetele celor 2 copii mai mari. Dureaza asa. Cateva minutele. Intr-o mare criza de… nervi si de putinta, mama Mara este foarte agitata, confuza si explodeaza:  Gata! Nu se poate! Il apuca pe unul din cei doi: Pe tine te trimit/ arunc la gradi, sa stai acolo… blablabla…
Jocul s-a repetat astfel de aprox. 4 ori, in acest interval, dupa ce eu nu mai fusesem la gradi de circa 2 luni. Bun. Am fost eu insami “aruncata” la gradi? Cred eu ca aceasta este solutia pentru parinti atunci cand nu mai stiu ce/cum sa faca cu copiii lor? Nu, nu vreau sa spun nimic din toate astea, decat ca eu poate m-am simtit aruncata…. undeva. Mi-a fost frica.
De aruncari, caderi, prabusiri si altele de acest gen a mai fost vorba in Povestile mele. Si intre timp, au mai aparut si altele.  Am FRICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu