duminică, 17 noiembrie 2013

Esti o vaca/ Ba, tu, esti un bou!

M-au intrebat prieteni ce "furie a fotografiatului" m-a apucat de m-am aruncat astfel asupra cartii. In 3 postari diferite, sa mazgalesc cartea, sa o fotografiez...(aici, Despre Emotii; aici- Metode de calmare a furiei....)

Le-am explicat: "am avut o intalnire cu adulti, in urma careia m-am simtit agresiva-agresata-violentata.

***************************************************************

"Esti o vaca!
Ba, tu, esti un bou!"
 
Hahaaaa, nu, nu asa s-au derulat violentele. Voiam doar sa atrag atentia si sa spun ca nu toate violentele trebuie sa decurga astfel.

M-a violentat lipsa de intelegere a celor mari pentru cei mici - cei mari fiind parintii, cei mici fiind copiii proprii; o disponibilitate foarte foarte foarte redusa de a empatiza cu propriii copii; o proiectie a lumii de maine - o imagine subtil-agresiva (de genul celei in care trebuie musai sa il claxonezi pe celalalt sofer, din masina din fata, caci a ratat secunda de pornire la semafor).
Ma rog... si dupa ce m-am chinuit o seara si o noapte cu aceste ganduri Cata agresivitate au oamenii in ei, Ce pacat!, Oare ce joburi tampite, care ii streseaza, fac ei...?!"... mi-am amintit de Daniel Goleman, Dalai Lama si aceasta carte. Si atunci m-am apucat de fotografiat. Daniel Goleman & Dalai Lama

*****************************************************************

Ieri, sambata, am avut o alta intalnire cu adulti si copii, parinti si copii. Doar ca erau  pe invers. Gandeam asa:  Doamne, ce bine! Macar acesti copii n-o sa ma claxoneze la semafor, pe viitor! Ei, vezi ca se poate, si fara agresivitate! A fost o intalnire calda si superba.

Si atunci, mi-am amintit de M&M. Nu, nu sunt bomboanele... In marea mea intimitate - si, uite, acum ii dau drumul in public acestei intimitati, si rog pe cei 3 implicati sa ierte (daca nu le place cum suna) - asa i-am numit pe: Marshall (Rosenberg) & Monica (Reu) & Monica (Losonti). Si, doi cate doi, sunt M&M. Asa ma gandeam eu la cei 3M si la Comunicarea Non-Violentahttp://www.nonviolenta.org/


P.S. M&M - Sper ca nu aveti nimic impotriva, scuze daca aveti ceva!!

Ce am vrut sa spun este ca Monica Losonti (cine e Monica?) se va gasi la Alle Kinder (www.allekinder.ro), cu un Atelier de Comunicare non-violenta, in curand. In 23 novembre. Va vorbi despre comunicare violenta/ non-violenta... nu stiu daca de tipul Esti o vaca/ Ba tu, esti un bou!... Mai bine, haideti sa vedem...

Dau Copy-Paste la ce stiu eu din acest Atelier. Restul mai vedem.


"DETALII ORGANIZATORICE   
Când: sâmbătă, 23 noiembrie, ora 14-18
Unde: creșa și grădi "Alle Kinder"
Durata: 4h
Număr participanţi: minim 5 - maxim 12
Investiţia: 60 lei/participant. Se oferă reducere de 50% pentru partener.
Înscriere: până în data de 14 noiembrie, familiile înscrise la Alle Kinder au prioritate. După aceasta dată, în cazul în care au rămas locuri libere, acestea vor fi promovate și în afara grădiniței, ocupându-se în ordinea înscrierii. Pentru înscriere trimiteți un e-mail pe adresa anca@helia.ro și achitați un avans de 20 de lei."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu